top of page

Çocuklar için Kodlamaya Giriş



Çocuklar için kodlamaya yönelik bu girişte, bilgisayar bilimine başlamanın neden harika bir zaman olduğunu ve başlamak için en iyi seçeneklerden bazılarını açıklayacağız. Her zamankinden daha fazla, bilgisayar ve dijital teknoloji bilgisi, çok yönlü bir eğitimin önemli bir bileşeni olarak kabul edilir. Daha fazla iş, teknik olmayan rollerde bile teknik beceriler gerektirir ve STEM üniversite programlarının mezunları, STEM olmayan akranlarından önemli ölçüde daha fazla kazanma eğilimindedir.


Bu yazıda, çocuklarınız veya öğrencileriniz gibi çocuklara programlamayı tanıtmaya yardımcı olmak için düşünebileceğiniz on adımı ele alacağız. Bilgisayar bilimi eğitiminin süper ilginç dünyasında bazı yararlı yönergeler için okumaya devam edin. Başlamanın ne kadar kolay olduğuna asla inanamayacaksınız.


İşte çocuklar için kodlamaya bir giriş


Çocuklar için kodlama nedir?


Çocuklar için kodlama yapmak biraz daha sonra daha uzun bir yolculuğa çıkmak için ön adımları atmaya benzer. Çoğu insan kodlamayı düşündüğünde, anlamak için matematikte bir derece gerektiren şifreli, çok renkli metinler hayal eder. Sekiz yaşında bir acemiyi bilgisayarın önüne koyup onlara C veya Python öğrenmesini söylerseniz, çoğu çabucak hayal kırıklığına uğrar, kapanır ve pes eder, belki de disiplinin kendisini gerçekten vermeden “onlar için değil” olarak ilişkilendirir. hak ettiği zamandır.


Çocuklar için kodlama aslında kodlama olmadan veya çocukların yazılım için birçok harika uygulamayı ve temel kavramlarını eğlenceli bir şekilde anlamak için oyunları, sanatı, bulmacaları ve mantığı kullandığı "düşük kod" veya "kodsuz" ortamlarda başlayabilir. , ulaşılabilir yol. Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce, seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmak için malzemelere, araçlara, bilgiye ve deneyime ihtiyacınız var, bu nedenle çocukları kodlamayla erken tanıştırmak harika bir fikir.


Çocuklar için kodlamaya başlamak için en iyi zaman ne zaman?


Bu bizi bir sonraki soruya getiriyor, "Kodlamayı öğrenmek için ne kadar genç çok genç?" Ve "Kodlamayı öğrenmek için çok mu yaşlıyım?" Her iki sorunun da basit bir yanıtı yok, ancak yanıtlamak sizi şaşırtabilir. Bir yandan, Scratch ve Roblox Studio gibi çocukların öğrenmesine yardımcı olacak daha fazla araç, oyun ve yazılım programı olmamıştı. Bu araçlardan bazıları o kadar iyi tasarlanmış ki, yeni bir beceri öğrenmek isteyebilecek, ancak bilgisayar bilimi kavramlarına maruz kalmamış yetişkinler için de iyi.


Kodlamayı öğrendikten sonra ne yapabilirsiniz?


Kodlamayı öğrendikten sonra kendi oyunlarınızı , mobil uygulamalarınızı ve diğer yazılım türlerinizi oluşturmaya hazır olacaksınız. Kodlama, yazılım mühendisliğinden başka şekillerde kullanılan bir beceridir. Kodlama yoluyla öğrenciler, AI , Robotik , Makine Mühendisliği ve Veri Bilimi gibi yüksek öğrenimdeki ilginç kariyerlere ve disiplinlere erişim kazanırlar . Bu rağbet gören kariyerler, yüksek maaşlara, eğlenceli öğrenme fırsatlarına ve inanılmaz faydalara yol açabilir.



bottom of page